Underworld Kupa

Videók a Kyokei Underworld Kupáról

2023. szeptember 5. | Underworld Kupa | |

Videók a Kyokei Underworld Kupáról

2023. szeptember 2-án, szombaton tizenkettedik alkalommal került sor a kőbányai föld alatti versenyre. A Kyokei Underworld Kupán 150-en álltak rajthoz – a legerősebb kétség kívül Takács Zsombor, a Superior Racing Team versenyzője volt.

A szervezők folyamatosan keresik a pálya színesítésének a lehetőségeit, így valami újdonság mindig bekerül a nyomvonalba. Idén a pincéből visszavezető részen, a sportpályára való visszatérés lett megvariálva két 90 fokos kanyarral. Emellett a szervezők szándékától függetlenül is változott a vonalvezetés, hiszen a pálya egy része egy folyamatos fejlesztés alatt álló ipartelepen vezet keresztül. Tavaly óta a Merkapt Sportközpont Maglódi út felőli frontján egy sörfőzdét is magában rejtő rendezvényhelyszín nőtt ki a földből, így a korábbi földút köves borítást kapott, megfejelve egy fél méteres letöréssel, amit betonelemekkel igyekeztek biztonságosabbá tenni a pályaépítők.  

Az Underworld Kupáról föld alatti versenyként szokás beszélni, azonban a lényegi kérdések a föld feletti részeken dőlnek el. A rendezvényről készült videó bepillantást ad a pálya teljes vonalvezetésébe, amely alátámasztja, hogy az Underworld nem „csupán” egy föld alatti mountain bike viadal, hanem sokkal több annál.

Ne menjünk el szó nélkül a gyermekfutam mellett sem, hiszen a 2022-es rendezvény nagy újítása az volt, hogy a verseny megnyílt a legkisebbek előtt is. A pozitív fogadtatás, na és a balesetmentes versengés meggyőzte a szervezőket, hogy az egészen kicsik is megérdemlik, hogy a pincerendszerben bringázhassanak. Alább az U9-esek rövidített pályán megrendezett futama tekinthető meg.

Köszönjük mindazoknak, akik 2023-ban is bizalmat szavaztak a Kyokei Underworld Kupának!

Eredmények

Facebook-hozzászólásmodul