Underworld Kupa

Közeleg a CX-szezon, jön az első nyári cyclocross-verseny!

2019. július 23. | Underworld Kupa | |

Közeleg a CX-szezon, jön az első nyári cyclocross-verseny!

A cyclocross-versenyzés alapvetően az ősz és a tél sportja, azonban a szakág szélesedése és áttörése a nyári a hónapokba jól látható, egyre több mountain bike eseményen jelennek meg CX-betétfutamok – ezúttal is egy ilyenről lesz szó.

A MOFÉM Underworld Kupán, amely alapvetően egy mountain bike rendezvény, minden adott, hogy egy izgalmas és látványos cyclocross-verseny megszervezéséhez. A pálya jellege és kialakítása szinte minden olyan követelménynek megfelel, amely egy CX-pályával szemben támasztható, emellett a futam a cyclocross szakág szabályai szerint zajlik majd.

A futam különlegessége természetesen az, hogy a pálya levezet a kőbányai pincerendszerbe, tovább színezve az amúgy is változatos nyomvonalat, amely a Merkapt Sportközpont területén és a szomszédos ipartelep egy részén kerül kialakításra kb. 2 km hosszban, jelentős szintkülönbség nélkül. A pincejáratok belmagassága 2–2,5 méter, a legalacsonyabb ponton 160 cm, míg a pálya legszűkebb részét egy vasajtó jelenti, amely 80 cm széles. A versenypálya talaja vegyes összetételű: füves, kavicsos, aszfaltos, salakos, macskaköves és földutak, a föld alatt helyenként igen csúszós beton és némi nedves föld.

Voltak, akik már az elmúlt években is CX-bringával vágtak neki a versenynek.

A 12:10-kor rajtoló 60 perces futam lehetőséget kínál, a cyclocross-versenyek elit futamának egy órás terhelését élesben megtapasztalni, így verseny jó alkalmat kínál arra, hogy két hónappal a CX-szezon rajtja előtt mindenki felmérje, hogy áll a felkészülésben. Szintén nem utolsó szempont, hogy a MOFÉM Underworld Kupa cyclocross-futamához egészen biztosan nem fog didergés társulni, mint oly sok téli versenyhez.

A cyclocross-versenyek messze földön híresek a remek hangulatukról, ahol a szurkolók síppal, kereplővel, kolomppal és minden elképzelhető módon bíztatják a versenyzőket. Mivel a MOFÉM Underworld Kupát korábban is nagyszerű hangulat jellemezte, így a lelkes szurkolókra a cyclocross-mezőny is számíthat.

A CX-futam a nap harmadik versenyeként kerül megrendezésre, a futamban 14 év feletti férfiak állhatnak rajthoz A futamban kizárólag cyclocross-kerékpárral lehet indulni, díjazásra az első három helyezett kerül az abszolút sorrend alapján. A nevezési díj 5000 Ft, amely az indulási jogon felül egy rajtcsomagot is tartalmaz, amelyben megtalálható lesz egy pár egyedi kivitelű MOOSE kerékpáros zokni, HIGH5 termék, ebédjegy, tombolaszelvény. Emellett minden induló számára biztosított az egészségügyi felügyelet, a kulturált öltöző, zuhanyzási lehetőség és bringamosó használata.

 Nevezés

Nincs cyclocross versenyzésre alkalmas kerékpárod, de szívesen elindulnál a futamban? A Kellys jóvoltából most ezt is megteheted. Kövesd a MOFÉM Underworld Kupa Facebook-oldalát, ahol hamarosan egy nyereményjátékkal jelentkezünk, amely során tesztvezetést nyerhetsz, azaz a CX-futamban való indulásra alkalmas bringát próbálhatsz ki a versenyen, versenykörülmények között.

Érdekel a játék

Facebook-hozzászólásmodul