Underworld Kupa

Nagy történetek és nagy győzelmek versenye volt a 2017-es MOFÉM Underworld Kupa

2018. június 4. | Underworld Kupa | |

Nagy történetek és nagy győzelmek versenye volt a 2017-es MOFÉM Underworld Kupa

Nagy érdeklődés mellett zajlott a nyolcadik MOFÉM Underworld Kupa, amelyen öt futamban 200 induló csapott össze. A Merkapt Sportközpont területén kijelölt és a kőbányai pincerendszerbe is levezető pálya ismét sok meglepetést tartogatott az indulóknak, sőt olyan is volt, aki nézőként érkezett, de teljesítőként távozott!

Sötétség, világosság, hideg, meleg, száraz, csúszós, nedves, poros – ezek mind jellemzői a versenypályának, amely semmihez sem hasonlítható kihívás elé állítja az indulókat, azonban a kisebb esésektől eltekintve mindenki ép bőrrel és élményekkel feltöltve zárta a kalandot.

A leggyorsabb kört Palumby Zsombor (Waberer’s evopro MTB Team) és Gérnyi Balázs (Superior MTB Team) teljesítette, akik a felnőtt férfiak versenyében csaptak össze, ahol Gérnyi többszörös címvédőként, míg Palumby trónkövetelőként, a Kellys meghívására versenyzett. A leggyorsabb karikára a futam utolsó, 16. körében került sor, ahol mindketten 4 perc 27 másodperces időt tekertek, és amely Palumby Zsombor győzelmét jelentette a „királykategóriában”.

A legnagyobb meccset nem a győzelemért, hanem a dobogóért vívták a master2-es futamban. A győzelem szinte a rajtban eldőlt, ugyanis Fésűs László (Meditech SC) ellenállhatatlanul versenyzett, őt Imre Szabolcs (Merkapt SE) tisztes távolból követte, ám a harmadik helyen tekerő Káldi Tamást (Femat-ZKSE) Ladányi Miklós (Merkapt SE) árnyékként követte, aki az utolsó körben nem tudta meglepni riválisát, így Káldi állhatott a dobogó harmadik fokára.

A legnagyobb sztori Kriston Judit nevéhez fűződik. Történt ugyanis, hogy Judit országúti bringásként, egy országúti bringával érdeklődőként érkezett a helyszínre, ám a rendezvény bringaszponzorának az unszolására - aki egy Kellys Desire 70 mountain bike kerékpárt is felajánlott az őrült ötlethez - rajthoz állt indulóként, az élete első MTB versenyén. A kalandosra sikerült menet vége egy örökre szóló élmény és néhány horzsolás lett!

Szintén emlékezetes történet volt Pálmai Zsolté, aki a High5 képvisletében kiállítóként volt jelen a rendezvényen, ám 13.00 és 14.20 között az alábbi felirat várta a standhoz látogatókat: „olyan jó ez a verseny, hogy nem bírtam ki, hogy ne induljak el...”

Ezúttal is voltak külföldről érkezett indulók, ugyanis három francia bringás is rajthoz állt a MOFÉM Underworld Kupán, sőt az egyikük, Bouagila Walid a master1-es korosztály versenyét meg is nyerte!

A felnőtt nők között Eindlein Viktória, a master 1-es hölgyek versenyében Hudák Szilvia (Merkapt SE) az U19-es fiúk csatájában pedig Sylvester Balázs (Femat-ZKSE) győzött, a master 3-as korosztályban dr. Erős Károly diadalmaskodott.

A dobogósok a rendezvény névadó támogatója, a MOFÉM jóvoltából Teka mosdó- és zuhanycsaptelepeket vehettek át 1 millió Forint értékben, valamint MOTOREX tisztító és olajozó szerekkel gazdagodtak. A nap végén az indulók között megtartott tombolán High5 Race Pack-ok, DoctorBike szervizcsomagok találtak gazdára.

Az Underworld Kupa részese az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt gyűjthetők és adidas ajándékokra válthatók. Az Underworld Kupán minimum 10 kört teljesítő versenyzők 2 pontot zsebelhettek be. A helyszíni Ötpróba regisztráció lehetőségével az indulók fele élt is!

Letölthető eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2017_uw.xls

Köszönjük a közreműködést a lebonyolításban segédkezőknek, a támogatást a partnereinknek (MOFÉM, Teka, Merkapt Zrt., Red Bull, Kellys, High5, Moose, Motorex, DoctorBike, Heavy Tools, Olimpiai Ötpróba) és természetesen a résztvevőknek, hogy az Underworld Kupát választották szombati programnak. 

Fotók: Molnár Péter

Facebook-hozzászólásmodul