Underworld Kupa

Újra kitárulnak a sötétség kapui - jön a kilencedik Underworld!

2018. június 6. | Fülöp Miklós | |

Újra kitárulnak a sötétség kapui - jön a kilencedik Underworld!

Idén is megrendezésre kerül hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpáros versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely világviszonylatban is egyedülálló. A kőbányai pincerendszerben zajló viadal immáron kilencedik alkalommal, 2018. augusztus 11-én, szombaton várja mindazokat a bringásokat, akik egy páratlan élménnyel gazdagodnának.

A kőbánya alatti járatrendszer a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakult ki – már egy 1244-ben kelt oklevelében is említést tesznek róla. A pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és máig is vannak feltérképezetlen részei.

Nem csak a több száz éves járatrendszer, hanem a körülmények is egyedivé teszik a MOFÉM Underworld Kupát, hiszen a kinti nyári hőségből a pince 15 fokos levegője fogad, de ugyanígy meg kell küzdeni a fényviszonyokkal is: a verőfényes napsütés és a koromsötét is körönként váltja egymást.

A föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell hajtani.

A verseny ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

A nevezés már zajlik, a részvételi díj 2018. augusztus 8-ig 5000 Ft, míg a helyszínen 7000 Ft.

Nevezni a honlapunk nevezés oldalán lehet, a versenyről részletes információkat pedig a kiírás és pálya menüpontok rejtenek. Az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a GYIK menüpont átolvasását ajánljuk.

Ha nem akarsz lemaradnia a friss információkról, kisebb-nagyobb hírekről, történésekről, akkor kövesd a Facebook és az esemény oldalunkat! Ha pedig szívesen belenéznél egy korábbi versenybe, akkor indítsd el az alábbi videót! :)

NEVEZÉS

Facebook-hozzászólásmodul