Minden, amit tudnod kell az Underworld Kupáról!
2016-08-05 14:20:31

kommentGY. I. K.
Mielőtt kérdezel, olvasd el ezt az összefoglalót!

Ismét nagyon sok képanyag készült!
2011-08-16 11:28:37

kommentA 2011-es verseny videói...


teka logo

merkapt logo
kellys-logo


high5 logo


moose logo


motorex logo


heavy tools logo

olimpiai otproba logo


tempo sport logomozgásvilág logo

bikemag logo

2015-07-30 09:35:20

Újra kitárulnak a sötétség kapui - Underworld Kupa beharangozó


2015. augusztus 8-án, szombaton hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpárversenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely a kőbánya alatt található járatrendszer mélyére kalauzolja le a bringásokat.

A pincejáratok a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakultak ki - ezekről először IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést -, amely idővel Pest város egyik legfontosabb építőanyaga lett és számos híres budapesti építményhez is használtak a 10. kerület talajából nyert puha, könnyen faragható kövekből. A hátra maradt hatalmas pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és még ma is vannak feltérképezetlen részei.A MOFÉM Underworld Kupa a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre, illetve a sporttelep alatt található fésűs elrendezésű járatrendszerben. A viadal nyomvonalát alkotó földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell majd hajtani.A földalatti mountain bike verseny ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a napot indító 30 perces próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek. A többi futamba az edzettebb montisokat várják, amelyekbe a versenyzők a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra, a nők és a junior korúak futama 60, míg a férfiak futamai 70 percig tartanak majd, a futamokra 9.30 és 16 óra között kerül sor.

"Mint minden évben, úgy idén is elmondjuk, hogy a pincerendszer terhelhetősége miatt csak korlátozott számban van lehetőség az indulásra, így érdemes előnevezni, bár jó hír, hogy még minden futamban van helyünk. Nagy változásokra a pálya kialakításában nem kell számítani, nem fúrtunk új járatokat a föld alatt, ám a tavaly megépített ugratót és az azt elkerülő egérutat idén is betervezzük. Újdonságként megemlíteném a verseny zárásaként megtartott tombolát, ahol a helyszínen maradó indulók nyerhetnek értékes ajándékokat." – adott összefoglalót a versennyel kapcsolatban Fülöp Miklós, az Underworld Kupa főszervezője.Visszajáró vendége a rendezvénynek Kövér Márton, világbajnok maratoni kenus – az Underworld Kupát szervező Merkapt Maraton Sportegyesület sportolója -, aki ezúttal is rajthoz áll a viadalon.

Az augusztus 8-i eseményre a honlapunkon lehet jelentkezni a NEVEZÉS menüpont alatt, a nevezési díj július 31-ig 3500 Ft, augusztus 1 és 6. között 4500 Ft, míg a helyszínen 5000 Ft. A honlapunk menüpontjait végigklikkelve minden információt megtaláltok a versenyről, ám hogy megkönnyítsük a dolgotokat egy cikkben összeszedtünk mindent, amit a MOFÉM Underworld Kupáról tudni érdemes, az összefoglaló írást az alábbi linkre kattintva éritek el.

Minden, amit tudni akartál az Underworld Kupáról, de nem merted megkérdezni!
RedbullFőoldalKapcsolat